вторник, 28 октября 2008 г.

У Бердичеві обрали богатиря року

Сталеву волю та неабияку фізичну силу показали учасники конкурсу “Богатир року”. Це звання виборювали шестеро силачів із Бердичева, і один житомирянин. Спортсмени з інших міст від участі у змаганнях відмовилися, коли дізналися яку вагу доведеться піднімати. Снаряди важили трохи менше, ніж на Чемпіонаті України. Але там атлети сягають 120-130 кілограмів, наші, у середньому, важать 85. За дві години змагань кожен з учасників підняв та переніс вагу, що сумарно вимірюється в тоннах.
Цей етап конкурсу назвали “колесо від велосипеда”. Воно важить 300 кілограмів. Асистенти ледь вчотирьох дотягнули. А Дмитру Грищуку знадобилося 19 секунд, щоб перекинути його 5 разів. Головним конкурентом Дмитра став його тезка із Житомира. На день міста Бердичева Дмитро Мєшков став найсильнішим серед богатирів-любителів. Група підтримки стверджує: його сила у насінні.
Олег Войтюк, вболівальник: “Тут наш директор виступає і двоє торгових агентів. Вони богатирі по продажам і тут демонструють хороший рівень”.
Наймолодшому учаснику Артуру 18 років. Він не розчарував вболівальників і свою тітку.
Валентина Довгалюк, вболівальниця: “Дуже хвилююся, але думаю, він переможе”.
Богатирські здібності у перерві показували і глядачі. Щоправда мірялися не силою рук чи ніг, а розмірами шлунка. Пили наввипередки пиво і їли вареники. Важкоатлетам не наливали. Дозволили лише переносити кеги із пивом, при чому на швидкість. Чемодан їм виділили теж богатирський, вагою 200 кілограмів. Не всі учасники конкурсу змогли підняти його на східці.
Несподіванкою для силачів став пожежний автомобіль. Рятівники наповнили його водою, і замість передбачених 5 тонн, чоловіки тягнули вдвічі більше. Спочатку автомобіль уперто стояв на місці, але збагнувши тактику, атлети його зрушили.
Олексій Овсянніков, призер конкурсу “Богатир року”: “Мы пробовали вчера такой газон, в 2,5 раза легче. Тут намного тяжелее”.
Титул “Богатир року” виборов Дмитро Грищук. Він не поступився конкурентам у жодному конкурсі. Студент Житомирського вишу шість років займається важкою атлетикою.
Дмитро Грищук, богатир року: “Потрібно займатися і хотіти займатися — оце увесь секрет. Приходьте до нас у спортзал!”
Другим богатирем Бердичева став Дмитро Мєшков. Він був найкращим вболівальником серед учасників.
Дмитро Мєшков, призер конкурсу “Богатир року”: “Очень важно, когда есть командная работа. Не смотря на то, что идет борьба между спортсменами, важно поддержать друг друга. Я очень рад, что люди это понимают. Соревнование, по-моему мнению, вышло уровнем выше, чем на День города”.
Головним спонсором свята богатирів став магазин “Сіті-Фото”. Призери отримали побутову техніку у подарунок. В наступному році конкурс проводитимуть знову.

Источник: http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=1087
Автор: Юлія Крук

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Если вы хотите чтобы комментарии увидели авторы статьи, оставьте их по адресу обратной ссылки. Здесь только альтернативное обсуждение новостей города Бердичева.