суббота, 25 октября 2008 г.

Жителі району Машинобудівного коледжу зливають каналізацію у Гнилоп’ять

Наближаючись до річки Гнилоп’ять з боку стадіону Машинобудівного коледжу, ще за десять метрів можна відчути гнилосний запах, характерний для каналізації. Але стоку відходів, що виходять на поверхню, поруч немає. Натомість є зливова труба, вода з якої ллється безпосередньо в річку. Жителі прилеглих будинків скаржаться, що чим сильніше йдуть дощі і чим більший об’єм води проходить через трубу, тим більше відчутний запах. За їх інформацією, дехто з власників приватних будинків з певних причин не користується міською системою каналізації. Замість цього вони самовільно врізалися у зливову трубу і виливають рідкі відходи безпосередньо в річку.
Володимир Олексієнко, мешканець пров. Сабурова: “Причина того, що у річку виливаються нечистоти у тому, що люди незаконно поврізалися в трубу, яка призначена для зливових вод. Виходить, що вона обернулася на каналізаційну”.
Представники відділення комунальної гігієни Бердичівської санітарно-епідеміологічної служби провели хімічний аналіз річкової води біля місця стоку. Він підтверджує наявність у воді сполук азотної групи — відпрацьованого продукту травного тракту людини. Ольга Протасевич, завідувач відділення комунальної гігієни Бердичівської районної санітарно епідеміологічної служби: “Згідно аналізів проба має фекальний запах – цього у річкової води не повинно бути, а вміст амміаку становить десять міліграм на літр при нормі два”.
Заступник міського голови з житлово-комунального господарства Володимир Пономарчук пояснив, що витрати на пошук жителів, які врізали каналізацію у зливові труби, у міському бюджеті не передбачені. На роботу підприємств ЖКГ виділяється лише 2 мільйони гривень на рік. Володимир Пономарчук, заступник міського голови з житлово-комунального господарства: “Складність цього питання в тому, що зливова труба закопана на глибині біля чотирьох метрів. Загалом такі факти можливо і існують. І якщо хтось міг врізатися – це лише жителі приватного сектору”.
Зливові труби знаходяться на балансі у Шляхоексплуатаційної дільниці. Інженери підприємства пояснили, що виявити будинки, у яких каналізаційна труба врізана у зливову, можна, порівнявши проект водовідведення будинку з фактично наявною системою каналізації. Але так як будинки знаходяться у приватній власності, на це потрібна спеціальна санкція виконкому. Без проведення таких перевірок екологічна ситуація на річці Гнилоп’ять не зміниться.

Источник: http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=1082
Автор: Алла Губко

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Если вы хотите чтобы комментарии увидели авторы статьи, оставьте их по адресу обратной ссылки. Здесь только альтернативное обсуждение новостей города Бердичева.