суббота, 25 октября 2008 г.

"Перевізник-зима 2008"

Останнім часом значно погіршився стан безпеки пасажирських перевезень. З початку року, в державі з вини водіїв автобусів станом на 1 жовтня 2008 року кількість таких дорожньо-транспортних пригод у порівнянні з минулим роком збільшилась на 6%, загиблих в ній людей збільшилось на 100% і травмованих збільшилось на 19%.
В області зареєстровано 16 таких пригод, при яких 2 чоловіка загинуло та 45 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.
Такий стан справ з забезпечення безпеки пасажирських перевезень викликаний суттєвими недоліками у профілактичній роботі та недостатнім контролем за виконанням перевізниками транспортного законодавства. Велика кількість підприємств та організацій здійснюють перевезення пасажирів без ліцензій, відповідного дозволу та дорожнього листа, перевозять людей не за встановленими маршрутами, здійснюють посадку та висадку пасажирів поза автовокзалами і автостанціями.
Значна кількість автобусів, що використовуються для перевезення людей, не проходить щоденну перевірку технічного стану. Договори на обслуговування автобусів, укладені між власниками транспорту та автотранспортними підприємствами, як правило формальні і не виконуються.
Як наслідок, водії автобусів систематично порушують правила дорожнього руху, що призводить до створення аварійних ситуацій та скоєння авто пригод.
З метою попередження та профілактики аварійності на пасажирському транспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності транспортних засобів, які залучаються до перевезення людей, з 20 жовтня по 14 листопада 2008 року проводиться комплекс профілактичних засобів, під назвою «Перевізник-зима-2008».
Начальник відділення ДАІ по обслуговуванню адміністративної території Бердичівського району автомобільно-технічної інспекції м Бердичів майор міліції О. Я. Мельничук.

Источник: http://www.berdichev.biz/content/view/1130/1/

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Если вы хотите чтобы комментарии увидели авторы статьи, оставьте их по адресу обратной ссылки. Здесь только альтернативное обсуждение новостей города Бердичева.