вторник, 28 октября 2008 г.

Бердичівські комсомольці відсвяткували 90-річчя ЛКСМ

Комсомолу 90. У спеціальних вітальних листівках міський та районний комітети компартії України і Ленінської спілки молоді бажали ветеранам руху щастя та невичерпної комсомольської енергії і молодечого запалу. Активістів зібрали у районному будинку культури на зустріч-бесіду.
Жовтенята-піонери, комсомольці. Про цей шлях колись мріяли свого часу ті, кому нині за сорок. Василь Дмитрович Пушкарук пам'ятає, як народилася ленінська спілка молоді у його рідному Тереховому. Комсомольці носили зелену форму, ліквідовували неписьменність, вели гурткову роботу і працювали на будівництві. Ні п'янок, ні бійок тоді не було — ніколи, каже ветеран, бо зміцнювали колгосп.
Василь Пушкарук, ветеран ЛКСМУ: “Вночі голова піднімає йти на поле, збирати горох. Він коли стигне, швидко розкривається. Потім ланку організували, дівчата пішли працювати доярками”.
Колишня комсомолка, а нині депутатка міської ради Поліна Іванівна Соболь отримала путівку на цілину. Там тендітною дівчиною вона освоїла комбайн і працювала на рівні із чоловіками. Ті роки вважає найкращими у житті.
Поліна Соболь, депутат Бердичівської міської ради:”Я водила комбайн. Спочатку працювала штурвальним на комбайні “Сталінець 6”, а потім водила комбайн-самохід “С — 4М”.
Комсомол — це приклад для нинішньої молоді, вважає Олександр Клекота, перший секретар Бердичівського міськкому ЛКСМ у 60 роках. Тоді виховувалися на праці, відпочивали, ходили у клуби за інтересами. А зараз всі більше цікавляться прибутками — нарікає він.
Олександр Клекота, колишній секретар Бердичівського міськкому ЛКСМ: “Сегодня собрались активисты тех времен. Эта встреча не ветеранам должна посвящаться, а молодежи. То что мы рассказываем, мы это знаем ”.
Хоча комсомольська організація не така чисельна, як десятки років тому, вона діє, переконують сучасні активісти ленінського руху.
Констянтин Кузьменко, перший секретар Бердичівського міськкому ЛКСМУ: “На обліку у нас приблизно 25 чоловік. В основному це студенти з Києва, Житомира, Бердичева. Також з районного комітету ЛКМУ. Ми проводимо в місті заходи до дня Радянської армії, до дня народження Леніна”
Своє славне минуле ветерани ЛКСМ згадували майже дві години. Співали комсомольських пісень і раділи ювілею.

Источник: http://www.trkvik.tv/index.php?module=news&id=1089
Автор: Юлія Крук

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Если вы хотите чтобы комментарии увидели авторы статьи, оставьте их по адресу обратной ссылки. Здесь только альтернативное обсуждение новостей города Бердичева.